Rackemarie

Alla inlägg den 18 september 2010

Av rackemarie - 18 september 2010 11:31

Även om vi bara är hemma igen tillfälligt är det skönt att få lite ledigt från sjukhuslivet, men på måndag morgon åker vi tillbaka för nya provtagningar, samtal och ev, blodtransfusion av den lila undernärda, blodfattiga ungen. Dessutom har vi nu inlett operation sondmatning för att skynda på en viktökning. Fullt upp blir det alltså med matning genom slang i näsan var och varannan timme. Men vi har vanan inne sen tidigare, även om det nu var flera år sedan den metoden behövde tas till.


När vi kommit hem igår åkte vi en sväng till godisfabriken och sedan direkt upp till stallet för att krama om Racke och kompani. Kvällen tillbringade vi sedan med resten av familjen, Idol och tacos.


Liten stallrapport från veckan som gått: Jejja har fått ta hand om allt som vanligt. Bl a var det Ingamay-träning med Dancer i onsdags. Lillen har upptäckt att det är jobbigt att arbeta och försöker komma undan genom att stanna, småbocka eller slänga ut lite ben här och var åt alla håll och kanter. Lektionen fick ägnas åt att bara få honom framåt, framåt, framåt och igenom i hela kroppen utan hänsyn till någon form alls. Resultatet kom i slutet av timmen efter att han fått "skena" runt i full galopp i ridhuset. Då först kom han på bättre tankar och kunde jobba lite också...


Meningen var sedan att han skulle gått ut i skogen dagen efter nu när han har skor på alla hovarna, men en olycka kom i vägen. Jejja och Racke skulle ha lite skoj och hoppa en stund först men då var olyckan framme och Racke gick omkull efter ett litet skutt på ynka 40 cm och Jejja hamnade olyckligtvis under honom. Dessutom sparkade han henne litet i huvudet och trampade henne på låret när han försökte  komma upp. Han knäade sig själv på näsan också och fick lite näseblod, stackarn. Men mest synd var det om Jejja som blev rejält mörbultad. Jag tyckte att hon skulle åkt till akuten och kollat sig, men icke. Och vad gör man när ungen är nitton och bestämmer själv. Skönt var det att komma hem och få se med egna ögon att det inte verkade vara någon större fara med henne även om Racke hade satt ett rejält avtryck på hennes ben. Inte heller Racke verkade det vara något fel på, tack och lov!


Hoppas på att kunna vara en stund i stallet i morgon då maken är ledig och väl ska kunna ta över matandet ett par timmar. Längtar...  

 

Presentation

DiNozzo

   Född 2005, Westfalher.

e. De Kooning ee. Donnerhall

ue. Florestan I

Importerad till Sverige som fyraåring.

Utbildad LB/LA. Tävlad LB.

Moller af Idskov

 Född 2000, Dansk ridponny.

e. Mango AA, ee Mago xx

Mankhöjd ca 153 cm.

Utbildad och tävlad LA dressyr,

90 cm hoppning.

Hrachmaninov ox

 Född 1991, Arabiskt fullblod.

e. Garanti, ee Probat

ue Haracz

Utbildad och tävlad MVSC.

Placeringar upp till LA:1.

Numera pensionär och bor hos vänner.

Gold (52)

 1995-2012

e. Guinness ee. Dolomit

ue. Herkules

Utbildad MVSB.

Fick fyra fina föl.

Underbar vän  

 

 

Dancer

 

Född 2007. SWB

e. Don Primero ee. Donnerhall

ue. Guinness

Gångartsdiplom på treårstest.

Såld till Yvonne 2012.

Utbildad och tävlad upp till LA:4 med placering så här långt.

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Maries gästbok

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards