Rackemarie

Alla inlägg den 14 juni 2010

Av rackemarie - 14 juni 2010 10:52

 

Foto: Blivande herr Ultege


Trehästarsridning för Jejja igår eftersom Johanna lagt sig sjuk med feber efter fredagens utflykt till Sommarland i regn. Vilken inledning på sommarlovet. Stackarn  .

Först ut var treåringen och blivande familjemedlemmen Dancer. Givetvis hade han tappat en framsko under sin vila (ringde hovis idag och han kommer i morgon redan. Hurra för Hans  ), men vi skulle ändå vara i ridhuset och tyckte vi kunde testa. Han har lagt sig till med en olat vid sadling. Går bara rakt fram och drar av uppbindningslinorna. Eftersom han visade tendenser direkt till att göra så nu med tog jag på honom ett extra grimskaft och la ett spö mot bringan. Då stod han stilla och fick givetvis mycket beröm då. Ner till ridhuset, leda två varv, spänna sadelgjord och sedan uppsittning utan att jag höll i honom. Gick som en dans. Sedan en stund med både skritt, trav och galopp. Mjuk, fin men lite betesslö var han. Men jag tyckte han såg liiite pigg ut i galoppen och en liten bock försökte han lägga, men fick en tillsägelse direkt. Bra Jejja, han ska ju även kunna ridas av en mamma så småningom och då måste man vara snäll!


Ut med Dancer och in med Lilla R (fyraåring) som skulle ridas ut tillsammans med Rune(femåring). Dessa hästar är helbröder efter Richman och två riktiga höghus. Lilla R har också lekt giraff en period och får ta på sig graman som en extrahjälp för att lära sih av med det. Oftast behövs det bara någon tilrättavisning i början, sedan behöver den inte användas. Uteritten gick bra och Lilla R var riktigt duktig. Nu kan han t ex fatta galopp från skritt utan att tappa formen. Han har ett stort steg så det är svårt för honom att få plats, men han verkar nu ha fattat hur man gör UTAN att köra upp huvudet.


SEdan Rackebajsarns tur att överge det gröna gräset och motioneras lite. Han kändes mjuk och fin efter lördagens träningspass men tyvärr funkade inte bytena alls idag och såklart blev det en del frustration hos både häst och ryttare.


Herrskapet kom hem mitt i Jejjas ridpass efter tävling i Partille där "Ponnyn" skött sig superbra och klarat kvalgränsen till St George med god marginal. Nu behöver de bara ett resultat till innan det är dags att ta på sig fracken. Extra kul eftersom det varit en jobbig resa med en mycket egensinnig häst som till på köpet höll på att stryka med i fång för två-tre år sedan. Ett extra grattis alltså!


Snälla herrskapsfrun lovade dessutom på stående fot att hjälpa Jejja med bytena så fort hon kommer hem från sin resa. Och vi har så smått börjat titta efter lite trevliga sommartävlingar för Racke. Han är i bäst form på sommaren så det gäller att passa på!

Presentation

DiNozzo

   Född 2005, Westfalher.

e. De Kooning ee. Donnerhall

ue. Florestan I

Importerad till Sverige som fyraåring.

Utbildad LB/LA. Tävlad LB.

Moller af Idskov

 Född 2000, Dansk ridponny.

e. Mango AA, ee Mago xx

Mankhöjd ca 153 cm.

Utbildad och tävlad LA dressyr,

90 cm hoppning.

Hrachmaninov ox

 Född 1991, Arabiskt fullblod.

e. Garanti, ee Probat

ue Haracz

Utbildad och tävlad MVSC.

Placeringar upp till LA:1.

Numera pensionär och bor hos vänner.

Gold (52)

 1995-2012

e. Guinness ee. Dolomit

ue. Herkules

Utbildad MVSB.

Fick fyra fina föl.

Underbar vän  

 

 

Dancer

 

Född 2007. SWB

e. Don Primero ee. Donnerhall

ue. Guinness

Gångartsdiplom på treårstest.

Såld till Yvonne 2012.

Utbildad och tävlad upp till LA:4 med placering så här långt.

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Maries gästbok

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards