Rackemarie

Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

RUSTAD FÖR VARGAVINTER

Av rackemarie - 31 januari 2013 17:06

Ett paket kom idag med nästa års stallvinterstövlar Ett par ICEBUGS från SHARPMAN. De går dessutom att beställa en speciell broddsula till:

 

Givetvis på rea. Bra va?!


Nu blir det att åka och klappa på pållarna och gå en liten promenad (tyvärr i ridhuset pga av mörker).

 
 
Alexandra

Alexandra

31 januari 2013 17:41

Snygga! Är dom smala i benen? Sharpman är ju en av de roligaste affärerna man kan gå i, har ni varit där? :)

http://www.stallalghagen.blogg.se

 
mia

mia

31 januari 2013 17:51

Skrev en jättelåååång kommentar, som inte kom med!
Passar på att nyttja din blogg, racemarie. Vill återgå till inlägget om bett. Använder oxå Sprenger, tredelat. Kan någon förklara, varför många pållar uppskattar speciellt dessa bett? Sedan,,jag är ingen fan av att spänna nosremmen hårt. Men tandläkaren som jag var hos, med pållan, ansåg att när man hade spänt vad man trodde var tillräckligt, skulle man spänna lite till! För att detinte ska upstå sår i munnen. Har testat ( även om jag inte gillar det) att göra som han sa, men uppfattar att pållan kopplar av bättre, när den inte sitter så hårt . Alltså sitter den enbart som ett slags " stöd" för bettringarna. Vad tänker / hur gör ni andra?

http://www.jonshage.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena

31 januari 2013 22:13

Också märkt att många verkar gilla Sprenger,även sweet iron,men vet inte varför.Jag spänner nosgrimmor mycket löst,även sidstyckena ganska löst.Hittills inte fått anmärkan på bett eller nosgrimsrelaterade skador i munnarna.Har upptäckt att pullarnosgrimma gillas av hästarna,har för mej att den ansågs vara mildaste nosgrimman när experter tyckte till i en hästtidning förut.Tror det är tillåtet med pullarnosgrimma även på dressyrtävling nu,få se om jag törs vara den första;-)

 
rackemarie

rackemarie

31 januari 2013 22:17

mia: Mollis har också tredelat Sprenger. Racke också. Nu får Nozzo också ett men tror kanske han får ett tvådelat med muffar som han hade hos Bea. Tror att hästarna gillar dessa bett för att de är utformade att alltid ligga rätt i munnen, inte trycka upp i gommen osv. Jag är också lite halvmesig med nosremmen:)
Alexandra: Jag har fetvader, men fick upp dom, med jeansen nedstoppade. Inställbara där bak!

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
rackemarie

rackemarie

31 januari 2013 22:21

Lena: Klart du vågar! Att pullarnosgrimma skulle vara godkänt var en nyhet, men ärligt, nej jag tycker inte det är så snyggt. Inte remont heller för en delen, äacke hade det ett tag för att det funkade bra.

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Alexandra

Alexandra

1 februari 2013 00:29

Då vet jag Marie, har ju också stora vader och har så svårt att hitta stövlar. Men det är ju jättesmart att man kan köpa till broddar! Letar nämligen något liknande att ha till vardags :)

Mia - Ingen av hästarna har nosgrimma här hemma när vi rider. Tittar jag på gamla bilder på vår åldring när hon var ung hade hon munnen öppen ofta - då med nosgrimma. Samma sak med Racke, han gapar när han har nosgrimma. Även hästen vi hade innan Racke gapade när hon hade nosgrimma. Ingen av dom gör/gjorde det nu när dom går utan. Hästen innan Racke hade ett bettlöst träns det sista, då gapade hon inte men då var vi tvungna att ha nosgrimma för att tränset skulle fungera och det gick bra om man inte spännde det för hårt. Det bettlösa har vi testat på Racke med och han gapade inte alls. Fråga mig inte varför men alla våra hästar har ju reagerat likadant.

http://www.stallalghagen.blogg.se

 
Jenny

Jenny

1 februari 2013 01:31

Oh dem där såg verkligen ut som bra vinterskor och för oss med inte så smala ben dessutom, är inte alltid så lätt i ridsportsbutiker ju! Tack för tipset :) Ska försöka övertala föräldrarna att åka förbi och köpa mig ett par så slipper jag frakten med i all snålhet :P

http://jenny-mino.blogspot.se

 
rackemarie

rackemarie

1 februari 2013 09:38

Vi har haft nosgrimma på Racke utan att han gapat:) Man måste ju ha det när man tävlar dressyr:) Men vi växlade med ett träns utan också.

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Alexandra

Alexandra

1 februari 2013 10:01

Det kan ju ha att göra med vad man har för bett på dom och om det har någon inverkan på nosgrimman? För tror vi testade med det tredelade han har nu och nosgrimma och då var han lugnare i munnen, även om han går bättre utan tycker vi :)

http://www.stallalghagen.blogg.se

 
rackemarie

rackemarie

1 februari 2013 12:56

Du köpte väl ett tredelat Sprenger till honom? På tvådelat OCH annat tredelat gapade han, men inte på Sprenger. Ibland gillar han att gå på ett helt rakt, odelat tränsbett också. Utan nosgrimma. Han blir lite stel i sidorna då bara men som omväxling har det funkat bra. Sen är han ju fin på kandar också:)

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
rackemarie

rackemarie

1 februari 2013 13:00

Ett tag hade han remontgrimma också och det funkade bra det med. Sen ÄR vissa hästar bara mer gapiga än andra ;) Man får se helheten tror jag. Racke hade ju lite spänningsbett i munnen när vi köpte honom enligt tandläkaren: då åtgärdade vi med bettbyte etc och sedan har han varit jättefin i munnen enligt samme tandläkare:)

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Alexandra

Alexandra

1 februari 2013 18:16

Jodå, han blev mycket bättre i munnen när vi köpte sprengerbettet :) Problemet med hästar som gapar är att det är en omöjlighet att rida dom i form, när hästen gapar släpper den ryggen, knäcker av i nacken, drar fram nosen (olika mycket såklart) och de flesta har även en tendens att dom pullar och dyker ner med huvudet för att bli tunga i handen. (Testa själv att gapa, rör inte du ditt huvud och nacke när du gapar så stort du kan?) :) Har ridit flertalet hästar som gör så, bla. annat Cordelia och flera ridskolehästar. Racke drog gärna ner huvudet och blev tung i handen innan vi köpte det nya bettet och tog av nosgrimman. Så för mig så är det en självklarhet att man kollar upp varför hästen gapar, kanske är det så enkelt som att byta bett eller ta bort nosgrimman. Ibland är det kanske tandproblem vilket jag tror var Cordelias fall då hon enbart gick att rida på bettlöst. Sen tycker jag att det är onödigt att ha en massa remmar som inte gör någon nytta när man rider, Men det är mina teorier och tankar och antagligen så tänker alla olika om det :)

http://www.stallalghagen.blogg.se

 
rackemarie

rackemarie

1 februari 2013 20:56

Självklart får man tänka och tycka precis vad man vill, Alexandra:) Det finns säkert många fler teorier än man kan tänka sig och forskningen har nog inte sagt sitt sista ord ännu. Man kan diskutera oändligt om detta intressanta ämne, men det viktigaste är nog ändå att man som ryttare är lyhörd för hästens bästa. Man får helt enkelt göra så gott man kan:)Vilket jag tror att de flesta gör.

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Anngelica

Anngelica

2 februari 2013 07:52

Skitsnygga! Kostar??

http://envanligdagpalandet.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rackemarie - 21 mars 2017 10:53


  Kanske att ni får höra mer av mig och min nya häst Barbie. Vem vet. ...

Av rackemarie - 27 maj 2015 12:24

Ett blandat pass som inleddes i ridhuset och avslutades på ett fält. Gissa vilket DiNozzo gillade bäst (och ryttaren också kanske?).  Det är en dotter som rider.              ...

Av rackemarie - 11 maj 2015 20:18


Idag blev det vila som planerat. Lite extra rykt och lite mys på kvällskvisten. ...

Av rackemarie - 10 maj 2015 20:52


      Lite sammanfattning av det senaste:   Träning i fredags.Fick lova att berömma mig själv lite mer för de framsteg vi gör. Nåväl, jag rider mer framåt, vågar till och med trycka på ordentligt i galoppen. Jag har hittat mina magmuskler ...

Av rackemarie - 8 maj 2015 11:04


     DiNozzo funderar på vad vi ska träna på idag. Kanske lite mer basic, tänker matte .             ...

Presentation

DiNozzo

   Född 2005, Westfalher.

e. De Kooning ee. Donnerhall

ue. Florestan I

Importerad till Sverige som fyraåring.

Utbildad LB/LA. Tävlad LB.

Moller af Idskov

 Född 2000, Dansk ridponny.

e. Mango AA, ee Mago xx

Mankhöjd ca 153 cm.

Utbildad och tävlad LA dressyr,

90 cm hoppning.

Hrachmaninov ox

 Född 1991, Arabiskt fullblod.

e. Garanti, ee Probat

ue Haracz

Utbildad och tävlad MVSC.

Placeringar upp till LA:1.

Numera pensionär och bor hos vänner.

Gold (52)

 1995-2012

e. Guinness ee. Dolomit

ue. Herkules

Utbildad MVSB.

Fick fyra fina föl.

Underbar vän  

 

 

Dancer

 

Född 2007. SWB

e. Don Primero ee. Donnerhall

ue. Guinness

Gångartsdiplom på treårstest.

Såld till Yvonne 2012.

Utbildad och tävlad upp till LA:4 med placering så här långt.

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Maries gästbok

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards