Rackemarie

Alla inlägg under november 2012

Av rackemarie - 17 november 2012 15:20

Stooor skritt (eller pass)!


   

Härlig trav med sug framåt.


Lite ridbilder från gårdagen: Synd att jag glömde ta av ländtäcket bara  . Idag kör vi igen! Tack Johanna för att du orkade föja med och fota  . Ps: Det är han som är skönheten, naturligtvis  !


Dagens ridpass filmades. Undrar om Johanna fick med mina två galoppfattningar. Ja, ni läste rätt:GALOPPFATTNINGAR!

Av rackemarie - 17 november 2012 10:03


  Kentucky träns från Schoeckemöhle.

Flätad lädergrimma från Globus.

    Dressyrsadel Prestige Roma.



Av rackemarie - 16 november 2012 23:49

   Om jag inte alldeles nyligen köpt ny hjälm skulle jag köpt den här. Har en likadan, minus lack och bling.Lamicell Elite V-air heter den. Just den här hittade jag på Ryttarstugan.se. Någon annan som vill ha?


Sedan vill jag ha ny sadel och ett nytt träns...

Eller varför inte ett  Lexington kandar  från Schockemöhle.

God natt: Nu ska jag drömma.


Av rackemarie - 15 november 2012 13:09

  Har en UHIP-kjol som jag köpte förra vintern. En i brunt, men slät modell, som jag tror är lite tunnare än den här varianten. Funkar superbra att rida i då dragkedjorna sitter FRAM och BAK, inte på SIDORNA som jag sett på andra modeller. Dessutom finns det kardborreband som man fäster enkelt runt benen vid ridning så det inte flaxar.

Av rackemarie - 14 november 2012 13:46

 

Diverse stallpyssel idag på förmiddagen inklusive lunchfodring och lite extra städning. Hemma och lagar lasagne nu (mums) och ska tillbaka för att ta in alla hästarna innan det blir mörkt.

Av rackemarie - 13 november 2012 20:43

Ett planerat sådant med fyra hästar som skulle ha lite olika varianter. Givetvis hann jag inte rida innan och sedan blir det att ta det lugnt några dagar då. Botulism skulle våra ha. Moller sin andra och DiNozzo sin första. Jättebra skötte de sig minsann. De gillade verkligen slickburken jag lånade av Å.

  Original har vi. Lite som salmiak skulle jag beskriva den. Jättegod (jo, jag testade!)

Av rackemarie - 12 november 2012 21:54

Idag blev jag rädd för hovslagarns bil och trillade och slog mig. Ett rejält skrapsår nedanför knäet på höger bak blev det (bilden) plus ett litet sår i armbågsvecket fram och en liten skråma på insidan av höger bak. Men jag var jättemodig när matte tvättade mina blessyer och jag stod helt stlla trots att det sved lite. Sen fick jag massor av beröm och en extra kram och både hästgodis och morötter.

Av rackemarie - 11 november 2012 09:29

Japp, det har vi! Tog vid där vi var sist med rumpflyttande och svängande. Det är svårast att flytta för vänster skänkel och samtidigt vara kvar på volten utan att höger bog far iväg utåt och vi sitter i väggen. Det är riktig gymping för HERR RÖD och han talar om att det är liiite jobbigt minsann men han gör sitt bästa och är så hygglig och samarbetsvillig. Lite kommunikationssvårigheter har vi allt fortfarande, men det blir bättre och bättre. Eftersom jag har problem med att bli tillräckligt kvick och rörlig i handen tar han det som en invit att hänga sig i den så det försöker vi jobba vidare med nu. Jag har svårt att koppla bort handen från resten av kroppen och det blir ju liksom lite fel när jag driver framår och det sedan är tvärstopp där fram. Övade nu på att driva och SLÄPPA där fram och ta handen uppåt-framåt med resultat att hästhuvudet som befunnit sig någonstans i knätrakten faktiskt kom upp i ett hyfsat läge. Bättre foprm och inte tungt. Samtidigt gick han kvar i balans. I slutet en häst som sög tag framåt med lagom stöd utan att vara tung. Bra jobbat av oss båda, tycker jag.


Lite annat: En häst känslig för förändringar? Ja, det kan man säga. Direkt när jag öppnade ridhusdörren stelnade stackars DN till och såg...bommarna som legat i en solfjädersform var ihopskjutna intill varandra...och det stod en stol med en filt på mitt i ridhuset!  Nu kunde jag inte annat än att bara skratta åt honom. Han fick gå förbi, stanna och nosa på alla saker som "spökena" ställt till med sen sist. Lite godis vid farligheterna och sedan slappnade han av mer och mer.


När det däremot körde föbi en traktor med massa ensilagebalar, väsnades och skramlandes å det värsta spetsade han bara öronen intresserat.


 

Presentation

DiNozzo

   Född 2005, Westfalher.

e. De Kooning ee. Donnerhall

ue. Florestan I

Importerad till Sverige som fyraåring.

Utbildad LB/LA. Tävlad LB.

Moller af Idskov

 Född 2000, Dansk ridponny.

e. Mango AA, ee Mago xx

Mankhöjd ca 153 cm.

Utbildad och tävlad LA dressyr,

90 cm hoppning.

Hrachmaninov ox

 Född 1991, Arabiskt fullblod.

e. Garanti, ee Probat

ue Haracz

Utbildad och tävlad MVSC.

Placeringar upp till LA:1.

Numera pensionär och bor hos vänner.

Gold (52)

 1995-2012

e. Guinness ee. Dolomit

ue. Herkules

Utbildad MVSB.

Fick fyra fina föl.

Underbar vän  

 

 

Dancer

 

Född 2007. SWB

e. Don Primero ee. Donnerhall

ue. Guinness

Gångartsdiplom på treårstest.

Såld till Yvonne 2012.

Utbildad och tävlad upp till LA:4 med placering så här långt.

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< November 2012 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Maries gästbok

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards