Rackemarie

Direktlänk till inlägg 10 april 2012

De tre reser till Skåne

Av rackemarie - 10 april 2012 10:56

Mamma, pappa, barn...Hunden lämpades av i stallet hos kompisen Solo. Säkert roligare än att sitta nästan 8 timmar i bil.


Första stoppet blev på  Pepino PRE. Så trevligt ställe och väldigt bra bemötande. Vi hade bett om att få prova den svarte plus någon till. Den svarte 9-årige hingsten stod i gången och var så vacker som en saga.

  Visst är han ett riktigt "ögongodis"!

Detta var en mycket svårriden häst och otroligt känslig. Inget för oss.


Men Sara hade något annat i stallet också. Denna individ hade redan bekantat sig med mig genom att glatt bita tag i min jacka när vi höll på med den svarte. Ser ut så här:

 


Em SKIMMEL (och med rosa näsa  ) Endast 4 år gammal och fortfarande hingst, ca 164 cm. Det här var en helt annan typ av häst. Inriden och utbildad på gården. Snygg sida och välmusklad hela vägen. Väl grundutbildad och trygg och stadig. Bara att sätta sig och rida.  Kan bara säga att Johanna satt och log under hela ridpasset och ville inte sluta rida.


Ska vi våga? Eller ska vi leta efter den där läromästaren som vi egentligen siktat in oss på till Johanna. Hur hittar man den i så fall? Fyraåringar har vi ett par till att titta på ( någon liten korsning, en arab...) men frågan är om någon har större potential än den här???


Vad gör man om hästen som nu är välriden och lydig får sitt tonårstrots och vi inte klarar ut det? Hur bedöms en PRE av våra dressyrdomare? Många frågor!!!!  Snälla; hjälp mig med svaren!!!!


Nästa stopp blev sedan Kullatorps Arabstuteri där vi bjöds på en rundvandring i ett magnifikt stall bland de vackraste hingstar, charmigaste unghäster, rådjursögda ston och de allra sötaste små föl. Här ska Johanna bo under 4 veckor. Så spännande för henne. Kändes lite tomt hemma sedan. Barnlösa nu tills 20 april när Jejja kommer hem.


Stallet på Kullatorp

    Vacker hingst!   Sto med föl.


Vilket paradis för en arabälskare  !


 
 
Ingen bild

PRE-Frälst

10 april 2012 19:16

Du kan ställa alla frågor till Sara,hon om någon kan svara på dina frågor.

Kristina

 
Ingen bild

Maria G

11 april 2012 08:33

Oj sicket dilemma!!!
Vill så gärna säga KÖP skimmeln, men själv skulle jag inte våga....men det är ju jag ;-) jag skulle aldrig mäkta med en unghäst, och den är hingst ska väl naturligtvis kastreras men vem vet hur hingstfasoner försvinner eller inte....
Läromästare, ja det vill iallafall jag ha, sen som du säger HUR hittar man dom?? har ingen aning tyvärr.
Men om jag inte tänker utan bara går på känslan som jag fick när jag såg bilden på den vackre skimmeln, så säger jag just KÖP :-)) Hmmm

Stallet sååå vackert, vilken atmosfär, lyckliga Johanna, kanske hittar hon "kärleken" där!!?

lycka till hur ni än gör :-)// M

 
Ingen bild

mia

11 april 2012 09:17

Håller med Maria, tanke och känsla...
Redan nu, är ni ju eftertänksamma. Att ha en unghäst, ställer höga krav. Samtidigt har väl Johanna en del vana, redan?
Hon har väl ridit in Ettan? Eller hjälpt till?
Ni har duktigt folk i er närhet, som ni kan ta mycket hjälp av.
Men man ska verkligen själv känna, att man grejjar en ung individ och är beredd att lägga massor med tid och kraft.
Rasen verkar otroligt trevlig. Lätt i mycket. Snälla, samarbetsvilliga och kloka. När det gäller tävlingsbiten, finns det inget att frukta. Tror fler börjar vända blickarna " utåt". En bekants PRE vann klubbtävlingen, för någon månad sedan. Kikade lite, när hon red, på Charlottes clinic, som jag skrev om. Såg fantastiskt trevligt ut. Hon älskar sin PRE . Har alltid haft halvblod och tävlat högt i klasserna ( både hopp och dressyr) , men inget slår Grålle.
Tja,,,ingen vidare hjälp, eller hur?!
Arab...jodå...skulle för egen del, hur enkelt som helst, plocka hem en sådan igen. Lojaliteten, intilligensen...beror ju som vanligt, på, vad man är ute efter.
Främst är det kärleken till djuret. Då är det kanske trots allt, magkänslan, som måste få styra? Åk och titta på Grålle igen. Rid honom på nytt, kanske finns svaret inom er då?

 
Ingen bild

Maria

11 april 2012 12:55

Käns det rätt så brukar det vara rätt. Hingst är dom bara hanterade så är det ingen fara racce var ju 6 eller nått när jag skar honom ju senare man gör det desto mera häst blir det. Hingstfasonerna tja dom kommer men eftersom Johanna jobbar mycket från marken så gäller det att bygga tillit mellan dom och hästen litar till hundra på Johanna så bestämmer hon och han kan förbli hingst. Om han nu är ett sådant ämne så var inte rädd för den biten. Och ung häst samma sak där tillit mellan häst och ryttare gör allt. Se om hon kan få " låna honom " under sommaren eller nått kanske sommarjobba där i stallet så att hon verkligen kan få känna på honom och på så sätt få en bra start.

Vet att det inte är lätt men klickar det så gör det det och det är viktigt går ju inte att köpa en häst som man känner sig osäker med.

Kram

 
rackemarie

rackemarie

11 april 2012 15:17

Tack för alla råd:) Visst är et SVÅRT!!! Visst är han tjusig den grå prinsen. Ja,tänk om hon kunde vara där under ett par veckor i sommar. Man kanske skulle kolla. Är ju nästan synd att inte praktiken var på Pepino, men araberna är också underbara och Kullatorp ett drömställe. Åh, så svårt det är, men en sak har vi gjort rätt i alle fall och det var att sälja Dancer. Hans nya ägare uppskattar honom till fullo och är så nöjd med honom.
Jag försöker nog åka ner till Skåne nästa helg 21-22 april och kanske åka till Pepino igen och lite andra ställen. Ses vi då kanske ,mia?

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Magda

Magda

11 april 2012 20:12

Röstar på PRE:n!:-) Har en vän vars hingst är 7 år och har fortfarande inte kommit i ngn tonårskris, han är den beskedligaste herre jag någonsin träffat. Så hingst behöver ju inte behöva betyda "strul"...även om det ibl är så. Inte hade jag räknat med att rida bort min "ramla-av-rädsla" som jag hade för ngr år sedan barbacka på en 4-årig hingst...men så var det, gå på känslan! Svar på din fråga: nord-östra skåne, på tröskeln till Österlen!:-)
Ni verkar ha haft en trevlig helg!

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

 
rackemarie

rackemarie

11 april 2012 20:58

Åh, Magda, nu blir jag ju ännu mera "sugen". Dessutom ingår kastrering innan köp om man vill. Men som sagt han är ett oskrivet kort och det är mycket pengar. Men så snygg han är:) Var precis inne och kollade på honom igen.

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Ingen bild

mia

12 april 2012 08:21

Japp! Blir jätteroligt! Som jag nämnt, plats finns det gott om, även för Johanna , om hon också vill sova över?
Maila mig!
mia@jonshagen.se , så kan vi planera vidare.
Passar på att nämna, att Magdas beskrivning, gör att man blir väldigt sugen , på en PRE , en vacker dag. Tror de är precis så trevliga, som man hört talas om.

 
Ingen bild

Maria

13 april 2012 10:28

Hej har du kolla på bergahasten.se ser att dom har en hel del till salu i olika åldrar dom flesta är importer från Spanien i olika prisklasser och färger dom kan ju ha en läromästare där som ni letar efter vem vet.
MVH
Maria
Vet att jag är tjatig hehe

 
Ingen bild

Maria

13 april 2012 10:37

Eller kolla på denna sidan och klicka dej vidare bland länkarna http://fshs.se/hingstkatalog/stuteritkatalog.html man behöver ju inte leta bland sidorna där man säljer hästar utan gå direkt på den rasen man vill kolla upp. Samma sak bland Araber gå in på arabhästens förbund hemsida och se vad som fins både i närheten osv.
Detta brukar jag rekommendera dom som skall köpa hund kolla rassidan för dom bästa uppfödare.

 
Ingen bild

mia

13 april 2012 18:54

HÄSTNET,
Slå under Södra Sverige, därefter Dressyr. PÅ första sidan kommer det snart en PRE till salu, för 48 000:- (!) Pga plastbrist. Född 08, för dagen barfota . Ryttaren borde låta någon annan visa upp honom, av flera anledningar, men trots det, arbetar han vänligt . Han går ur form vid ett par tillfällen, med det har sina klara anledningar. Född 08, så mest handlar det om, att erbjuda Grålle god ridning och utbildning. Tycker han rör sig bra, om än utan elasticitet, men, med rätt ryttare , kommer det. Han är nog " fången" i sin gång, pga ridningen . Ser ut som att vänster galopp, har övrigt att önska , men åter, tror det mest beror på spänd ryttare, som inte riktigt vet var hon har ramen eller vad hon letar efter. Värt att ringa om.
Bergahästen, apropå, Marias förslag. Pratade med ägarinnan för ett par månader sedan. Hon har ett yngre sto ( fyra, fem) som är cool, trevlig, utan stofasoner, som är van vid uteritter och övrigt. Brun, relativt liten, men bär upp sin ryttare bra. Verkade väldigt trevlig häst, men saknar den karisma som Grålle har.
Jaha,,,god helg,,,lite att fundera på!

 
Johanna

Johanna

14 april 2012 12:59

Sååå kul och sååå jobbigt att leta häst!Jag fastnade ju verkligen för den fina grå, men en unghäst är ju alltid en unghäst hur trevlig han än var. Och vill ju egentligen ha en snäll läromästare. Men det verkar inte finnas några snälla rutinerade hästar för en vettig peng :S Ja du mamma, hur ska vi göra?? Kanske blir det en skimmel till även fast vi sa att det skulle vi aldrig ha igen xP

http://www.johannaultege.blogspot.com

 
Ingen bild

Maria

14 april 2012 20:09

Det fins ett stall med pre hästar som tränar enbart dressyr med dom och tävlar dom kanske vet någon bra häst som skulle funka. Stot som Mia pratar om är ca 154 cm och typ 7 år gammal har jag för mej kolla hemsidan så fins hon där hon ser väldigt smidig ut. Johanna bara att kolla runt hästen för dej fins där ute någonstans. Kram

 
Ingen bild

maria chilla

14 april 2012 20:21

http://www.bergahasten.se/212,F%C3%B6rs%C3%A4ljningsh%C3%A4star.html
Här fins det några

 
Ingen bild

mia

15 april 2012 08:36

Och ett tips till.....
Slå på Hästnet, Hela Sverige ( allround) , därefter sidan 5 ( vr det igår kväll) Annons " Fantastic lära hästen.
Annonsören heter Mette Helm. Hästen finns i Danmark, verkar det som ( tar 30 minutrar till Danska sidan från oss) Glo på filmen, som finns med i annonsen.
Japp, Maria,,, men jag undrar om det inte var den yngre av de två stona, som ägarinnan rekomenderade mest.
De har ju inte samma utstrålning som Pepinos Grålle..
Därutöver finns Nyboda i Skåne, som har ett par PRE, en Lucitano, samt en WC .

 
Ingen bild

maria chilla

15 april 2012 09:22

http://www.swedishprehorses.se/tillsalu/hasttillsalu.html

En sida till fins en hel del här.

 
Ingen bild

maria chilla

15 april 2012 10:33

Ett stuteri som har satsat på dresyr
http://www.ovrarpsstuteri.se/
Har bara unghästar till salu just nu men dom kan nog svara på frågor och kanske förmedla någon bra häst vem vet

 
rackemarie

rackemarie

15 april 2012 20:53

Tusen tack för ert engagemang (INTE tjatigt Maria!)Har tittat på alla tips och sidor nu tror jag och haft långa telefonkonferenser med Johanna. Vi äår mer förvirrade än någonsin. Gillar lite PRE:n som mia tipsade om. Den står i Falköpins så den får vi hoppas är kvar när Johanna kommer hem Har ett halvblod också i Småland som varit på Tenhult som kanske ska provas. Och vi som bara skulle ha foderhäst....

http://rackemarie.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rackemarie - 21 mars 2017 10:53


  Kanske att ni får höra mer av mig och min nya häst Barbie. Vem vet. ...

Av rackemarie - 27 maj 2015 12:24

Ett blandat pass som inleddes i ridhuset och avslutades på ett fält. Gissa vilket DiNozzo gillade bäst (och ryttaren också kanske?).  Det är en dotter som rider.              ...

Av rackemarie - 11 maj 2015 20:18


Idag blev det vila som planerat. Lite extra rykt och lite mys på kvällskvisten. ...

Av rackemarie - 10 maj 2015 20:52


      Lite sammanfattning av det senaste:   Träning i fredags.Fick lova att berömma mig själv lite mer för de framsteg vi gör. Nåväl, jag rider mer framåt, vågar till och med trycka på ordentligt i galoppen. Jag har hittat mina magmuskler ...

Av rackemarie - 8 maj 2015 11:04


     DiNozzo funderar på vad vi ska träna på idag. Kanske lite mer basic, tänker matte .             ...

Presentation

DiNozzo

   Född 2005, Westfalher.

e. De Kooning ee. Donnerhall

ue. Florestan I

Importerad till Sverige som fyraåring.

Utbildad LB/LA. Tävlad LB.

Moller af Idskov

 Född 2000, Dansk ridponny.

e. Mango AA, ee Mago xx

Mankhöjd ca 153 cm.

Utbildad och tävlad LA dressyr,

90 cm hoppning.

Hrachmaninov ox

 Född 1991, Arabiskt fullblod.

e. Garanti, ee Probat

ue Haracz

Utbildad och tävlad MVSC.

Placeringar upp till LA:1.

Numera pensionär och bor hos vänner.

Gold (52)

 1995-2012

e. Guinness ee. Dolomit

ue. Herkules

Utbildad MVSB.

Fick fyra fina föl.

Underbar vän  

 

 

Dancer

 

Född 2007. SWB

e. Don Primero ee. Donnerhall

ue. Guinness

Gångartsdiplom på treårstest.

Såld till Yvonne 2012.

Utbildad och tävlad upp till LA:4 med placering så här långt.

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Maries gästbok

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards