Rackemarie

Direktlänk till inlägg 24 januari 2012

Lite orolig för Lille Vit

Av rackemarie - 24 januari 2012 14:57

  Nu tror vi att det börjar märkas att vår lille prins börjar bli en gammal häst nu när han snart blir 21. Det värsta är att det har gått så fort sedan i somras/höstas. Speciellt efter jul har hela han säckat ihop på något sätt. Hans, redan från början, något svankiga rygg har blivit som en riktig hängmatta. Riktigt hemsk faktiskt. Hans kors börjar se spetsigt ut och han är urfallen i flankerna och man har kunnat börja skönja revbenen under vinterpälsen. Samtidigt är han ganska bukig, men det är klart när ryggen är som ett U följer också magen den linjen. Även ridmässigt märks det skillnad. Nu går det knappt att få upp ryggen vid nedsittning. Lättridning i låg, rund form och lätt sits i galopp får det bli och inga ryttare över 50 kg! Tömkörning och longering ute i snötäckt hage skulle han nog också gilla. Och skogsturer naturligtvis


Vi ska öka upp fodergivan på silaget ordentligt. Helst skulle han ha fri tillgång, men då spricker nog Dancer, men i boxen ska han ha rejält. Kanske lägga på lite olja. Ett fint seniorfoder har han redan (Spillers röda). Tänderna kollades i december och han var jättefin tack och lov. Funderar ibland på om han har någon tumör eller så och om det kan vara Cushing-symptom som börjar visa sig.   


Annars är han oförskämt pigg och visar inga tecken på smärta. Hade han haft ont hade INTE Johanna ridit naturligtvis! Får nog ändå börja förbereda något annat för både honom och Johanna  .


  Denne fine är fortfarande kvar (tyvärr). Tycker han förtjänar en ryttare som tar hand om honom på rätt sätt och fortsätter utbildningen. Får se om det kan bli röntgen v.7 och sen får vi nog pytsa iväg honom till ett försäljningsställe ev.  

  Och den här är nu min helt egna. Slutbetaldes och skrevs papper i helgen  Sen går ju ridningen lite upp och ner. Har varit mycket upp, men denna vecka bara ner även om grundläget ÄR bättre. Tror det mesta hänger på mig nu, men jag hatar att rida när det är MINUSGRADER! Nu vill jag ha mildväder igen. Är redan trött på den förbannade snön.  

 
 
mia

mia

25 januari 2012 08:08

Fina racke...vår Simon, som nu är 22, har också lite " gubbmage" dvs, liiite revben och mycket mage och lite svankig, men övrigt fin. Racke har mer ålderstecken fysiskt, låter det som. Det går fort,,,verkar det som, när de är gamla. Så länge de är happy, har ett gott liv, har en uppgift och inte blir till " last", kan de kanske få enkla uppgifter, sedan är sedan...
Hur ser Johanna på det? längtar hon efter en indvid som hon kan träna med?
Det är tufft att sälja pålle nu. Finns ju så många fina, till alltför låga priser , om man tänker på vad det kostar att föda upp och utbilda. Hoppas, ni finner Dancers nya ägare, snart!

http://www.jonshage.bloggplatsen

 
rackemarie

rackemarie

26 januari 2012 14:26

Visst är det tråkigt när man märker att åldrandet kan komma så fort och visst är det så att Johanna väldigt gärna vill ha en häst som hon kan utvecklas vidare på. Tyvärr är både Gold och Dancer numret "too big". Samtidigt älskar hon verkligen sin lille "Rackebajsare"...så vi får se. Önskemålet hade varit att en liten lätt, spinkig hästälskartjej skulle vilja ha hand om honom och bara rida i skogen och pyssla. Men säljer honom gör vi INTE!

http://rackemarie.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rackemarie - 21 mars 2017 10:53


  Kanske att ni får höra mer av mig och min nya häst Barbie. Vem vet. ...

Av rackemarie - 27 maj 2015 12:24

Ett blandat pass som inleddes i ridhuset och avslutades på ett fält. Gissa vilket DiNozzo gillade bäst (och ryttaren också kanske?).  Det är en dotter som rider.              ...

Av rackemarie - 11 maj 2015 20:18


Idag blev det vila som planerat. Lite extra rykt och lite mys på kvällskvisten. ...

Av rackemarie - 10 maj 2015 20:52


      Lite sammanfattning av det senaste:   Träning i fredags.Fick lova att berömma mig själv lite mer för de framsteg vi gör. Nåväl, jag rider mer framåt, vågar till och med trycka på ordentligt i galoppen. Jag har hittat mina magmuskler ...

Av rackemarie - 8 maj 2015 11:04


     DiNozzo funderar på vad vi ska träna på idag. Kanske lite mer basic, tänker matte .             ...

Presentation

DiNozzo

   Född 2005, Westfalher.

e. De Kooning ee. Donnerhall

ue. Florestan I

Importerad till Sverige som fyraåring.

Utbildad LB/LA. Tävlad LB.

Moller af Idskov

 Född 2000, Dansk ridponny.

e. Mango AA, ee Mago xx

Mankhöjd ca 153 cm.

Utbildad och tävlad LA dressyr,

90 cm hoppning.

Hrachmaninov ox

 Född 1991, Arabiskt fullblod.

e. Garanti, ee Probat

ue Haracz

Utbildad och tävlad MVSC.

Placeringar upp till LA:1.

Numera pensionär och bor hos vänner.

Gold (52)

 1995-2012

e. Guinness ee. Dolomit

ue. Herkules

Utbildad MVSB.

Fick fyra fina föl.

Underbar vän  

 

 

Dancer

 

Född 2007. SWB

e. Don Primero ee. Donnerhall

ue. Guinness

Gångartsdiplom på treårstest.

Såld till Yvonne 2012.

Utbildad och tävlad upp till LA:4 med placering så här långt.

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Maries gästbok

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards